Het ontwikkelen, bouwen, inregelen, financieren en beheren van walstroominstallaties is complex. De inbreng en betrokkenheid is nodig van partijen als de overheid, de netbeheerder, verzekeringsmaatschappijen, energieleveranciers, aannemers voor de bouw, terminals en rederijen. Met onze totaalaanpak regelen we het traject van begin tot eind in én doen we de financiële investering. Uiteraard, alles altijd in samenwerking met klanten en stakeholders.

Onze totaalaanpak in het kort

Zodra de aansluiting er ligt en werkt, is het belangrijk om de kwaliteit en continuïteit van de walstroominstallatie op een hoog niveau te houden. De stroom moet namelijk beschikbaar en betrouwbaar zijn als je inplugt. Dankzij ons asset management en de specialistische kennis van hoogspanningsinstallaties die we in huis hebben, is ook het onderhoud en beheer in vertrouwde handen.

Gefaseerde aanpak

Onze gefaseerde aanpak voor walstroomontwikkeling, realisatie en operatie:

Ontwikkeling

Walstroom draagt bij aan het halen van milieu- en klimaatdoelen. Overheden, ook de Nederlandse,  stimuleren daarom verdere uitrol ervan. Onze aanpak is opgebouwd in fases. Na elke fase stemmen we af met de klant en tekenen we samen voor het  vervolg. De eerste stap in de ontwikkelingsfase is altijd een verkennend gesprek waarin ambities en drijfveren aan bod komen. Bij een positieve uitkomst is een logische vervolgstap de Quick Scan. Deze geeft snel en simpel een eerste indruk van de mogelijkheden.

Quick Scan

Met een Quick Scan analyseren we in grote lijnen de haalbaarheid van de implementatie van walstroom, waarin de specifieke situatie van de klant het uitgangspunt is. De resultaten geven inzicht in hoe walstroom in de operationele processen van de klant geïntegreerd kan worden en wat (bij benadering) de omvang van het project is. Samen met de klant beslissen we welke businesscase vanuit financieel en duurzaam perspectief het beste past.

Ontwerp en Plan van Aanpak

Nog steeds enthousiast na een Quick Scan? Dan maken we op basis van specifiekere klantdata een Ontwerp en Plan van Aanpak. Dat doen we met tussenstappen. Eerst tekenen we samen een intentieverklaring om de verdere haalbaarheid van het project te onderzoeken. Wanneer we beiden denken dat het project haalbaar is, tekenen we samen voor de afspraken op hoofdlijnen om verder te gaan. We maken een ontwerp en zoeken de juiste partijen bij elkaar om het plan te ontwikkelen. In ons voorstel werken we de business case uit en lichten we het aanbestedingsproces toe. Na het tekenen van een contract onder voorwaarden, starten we de vergunningsaanvragen.

Financiering (inclusief subsidies)

Op basis het ontwerp en plan van aanpak weten we precies wat er nodig is om het project gefinancierd te krijgen. Daarom zijn we bereid een voorfinanciering te doen en helpen we klanten als onderdeel van onze totaalaanpak bij het vinden van een financieel haalbare oplossing die past bij hun behoeften. We vragen alle mogelijke subsidies aan en wikkelen deze na realisatie ook op de juiste manier af. Het restant van de investering doen wij. Over het terugverdienen van deze investering maken wij voor elk project passende afspraken met de stakeholders (terminals en/of rederijen). Wij richten ons daarbij op het minimaliseren van de totale kosten over de looptijd van het contract en denken creatief mee om een businessmodel te ontwikkelen dat werkt voor alle betrokken partijen.

Bouw

Samen met de juiste marktpartijen voeren we het ontwikkelplan uit en zorgen we voor het projectmanagement. Daarbij coördineren en borgen we alle bouw-, civiel- en elektrotechnische werkzaamheden: van voorbereiding en planning tot uitvoering en afronding.

Operatie, onderhoud en beheer

Zodra de aansluiting er ligt en werkt, zorgen we er met onze Plug & Play service voor dat aangemeerde schepen veilig en vakkundig worden ingeplugd en dat alles werkt. Daarbij. Ook is het belangrijk om de kwaliteit en continuïteit van de walstroominstallatie op een hoog niveau te houden. De stroom moet namelijk beschikbaar en betrouwbaar zijn. Dankzij ons asset management en de specialistische kennis van hoogspanningsinstallaties die we in huis hebben, is ook het onderhoud en beheer in vertrouwde handen.  We bieden een veilige operatie en zorgen voor 24/7 monitoring van de installatie.

Meer weten? Ga met ons in gesprek.

Meer weten?
Ga met ons in gesprek.